Földrengés következményeit számolta fel a Budapest Mentőszervezet városi kutató-mentő komponense. A feltételezés szerint Lambériában a Magyarországgal határos miniállamban földrengés történt, a lambériai kormány nemzetközi segítséget kért.

Lambér főváros Sziklaszem településére a Budapest Mentőszervezet városi kutató-mentő komponense vonult ki, a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság logisztikai támogatásával. A tábor telepítésével egyidőben megkezdődtek a felderítő műveletek, majd négy komplex szituációban kellett a csapatoknak helyt állni. Jelen voltak a: Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylet, Budapesti Önkéntes Mentő Egylet Katasztrófa Elhárítási Csoport Alapítvány, Mancs a Kézben Mentőkutyàs Egyesület, Kare Keresőkutyás Szolgálat, SOS Mentőkutyás Egyesület, Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület, Készenléti Szolgálatok Pesthidegkút ÖTE, a sérülések magas színvonalú imitációját a MIT – Magyar Imitációs Társaság biztosította. A gyakorlatot meglátogatta Varga Ferenc dandártábornok Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgató, Szarka Csaba ezredes a Fővárosi Védelmi Bizottság titkára és Czeba János ezredes az Észak-pesti KVK vezetője.

A vegyes és folyamatosan változó összetételű csoportok négy nagy scenario keretében gyakorolták a kutyás keresés, sérült ellátás, műszaki mentés, áttörések és megtámasztások feladatait nappali és éjszakai körülmények között.

A gyakorlat legfontosabb célja – a szakmai munkán túl – a különböző egyesületekhez tartozó önkéntesek munkája közötti összhang megteremtése volt.