A Budapesti Tűzoltó Szövetség valamint a Budapest Önkéntes Mentőszervezet tagjai a vihar által megrongált épületek tetejének helyreállítási munkájában vettek részt.

Június 21-én reggel viharos széllel érkezett a jégeső Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részére, amely nagy pusztítást okozott az érintett területeken. A diónyi méretű jégdarabok közel ezer lakóházban tettek kárt. A vihar tizenhárom települést érintett, ahol a legnagyobb mértékben a palatetős ingatlanok tetőszerkezete károsodott. A lezúduló jég mellett a leszakadt faágak is több épületet megrongáltak.

A hivatásos erők támogatására kedd délután a Budapesti Tűzoltó Szövetség valamint a Budapest Önkéntes Mentőszervezet részéről az Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylet négy, míg a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület tizenegy fővel vonult a kárhelyszínre. Egy fő a rozsályi polgármesteri hivatalban összeállt operatív törzs összekötőjeként vett részt, míg a többi tizennégy fő Méhteleken segítette a szabolcsi hivatásos tűzoltók munkáját. A fővárosi önkéntesek a szerdai nap folyamán hét ház tetejének a teljes, vagy részleges fóliázását végezte el. A munkálatok szerdán este fejeződtek be.

Balogh Ferenc, Méhtelek Község Önkormányzatának polgármestere megköszönte az önkéntesek munkáját és helytállását. Kiemelte, hogy a fővárosból érkezett, jól felszerelkezett csapat nagy segítség volt a károk felszámolásában és a helyreállítási munkálatok elvégzésében.