A szervezet budapesti Duna szakaszán, polgárőr feladatok ellátására, XIII. kerületben ÖTE, illetve budapesti katasztrófák megelőzése, illetve elhárítására jött létre 2018. évben.
Együttműködési szerződésünk van
XIII. Kerületi Rendőrkapítányság
BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal
Fővárosi Katasztrófavédelmi igazgatósággal – Budapesti mentőszervezettel

Tagjai vagyunk az Országos Polgárőr Szervezetnek, illetve a Budapesti polgárőr szövetségnek.
Az Országos Polgárőr Szervezet Vízi tagozata is felvett tagjai közé.

Célunk, hogy önkéntes munkánkkal segítsük mind a hatóságokat, mind pedig Budapesten és a Dunán és közvetlen környezetében működő cégeket a feladataik ellátásában.
Tevékenységeink, közé tartozik a vízi-, szárazföldi katasztrófa elhárítás, mentés, valamint elsősegélynyújtás, legfőképpen elsődleges működési területünkön, mely a Duna budapesti szakasza. Természetesen veszélyhelyzetben vagy egyedi felkérés alapján az egész ország területén az ár- és belvízhez kapcsolódó személyi, vagyoni, műszaki és egyéb speciális mentési tevékenység feladatait is vállaljuk. Azon időszakokban, amikor nincs „Katasztrófahelyzet” akkor az általános vízi mentési feladatok ellátása, DVRK munkatársainak feladat ellátását segítve egy rendőr egy polgárőr látunk el szolgálatot a Dunán és Szárazföldön egyetemben.

Továbbá fontosnak tartjuk a lakosság, kiváltképp a fiatalok oktatását, mely magába foglalja a széleskörű tájékoztatást (törvényi szabályozás, környezetvédelem, vízi protokoll stb.), valamint a megfelelő mentési technikák elsajátítását. Kiemelt figyelmet fordítunk a közlekedési szabályok elméleti képzésére, illetve gyakorlati pályák kialakításával.

Minősítések

2019 – Nemzeti minősítés Árvízi és vízi mentési képesség

2019 – Nemzeti minősítés Alapvető vízkár-elhárítási szakterület

 

Kapcsolat

Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület – KVP

Cím: 1134 Budapest Hun u. 1.

Telefon: +36 20 957 0009

Email: katvedpolgaror@gmail.com

Web: http://katvedpolgaror.hu

Facebook: https://www.facebook.com/katvedpolgaror/